IILM University png logo

IILM University Gurugram- Courses & Fees 2022-2024

IILM University, Gurugram

Gurugram, Haryana
Type: Private | Approved By: UGC

IILM Gurgaon Courses Offered 2O22-2024

IILM UNIVERSITY provides a variety of courses with different specializations in streams including Management, Law, Design, and Liberal Arts. The courses include BBA, MBA, BSc, BCom, BDes, MA, BA, BA LLB (Hons), BBA LLB (Hons), LLM, etc. Each course has a different fees structure. Following are the courses and detailed fee information for each course: 

COURSES NAMESPECIALISATIONFEES
B.APsychology, Journalism, Media and Communication, Public Policy, Economics, History & International Relations, English.INR
9.90 L
BDesFashion Design and Management, Interior DesignINR
13.20 L
MBAEntrepreneurship, Financial Technology, Business Analytics, Marketing and Innovation, Human Resource ManagementINR
10.80 L
MAPsychology, Economics, History & International Relations, Media & Communication, Liberal ArtsINR
6.60 L
BBAEntrepreneurship, International ManagementINR
12.50L
B.COMNAINR
9.90 L
BA (LLB)
HONS.
NAINR
16.50L
BScNAINR
6.90 L
BBA (LLB)
HONS.
NAINR
16.50 L
LLMCorporate & Commercial Law, Criminal & Security Law, Alternative Dispute Resolution LawINR
2L

IILM Gurgaon 2021 Admission 2021 offers BBA, B.Com, B.Sc., BA, B.Des, and B.Tech at the Undergraduate level. The University also offers an MBA, M.Des, MA, M.Sc, and Master of Interior design at the postgraduate level.

  1. For admission to the MBA program, a valid score in CAT/ MAT/ XAT/ ATMA is essential.Admission in BBA, B.Com, B.Sc., BA, B.Des, and Bachelor of Interior Design is based on the interview conducted by the Institute.
  2. Academic achievement, Statement of purpose are also preferred for admission in MBA, M.Des, MA, M.Sc., Master of Interior Design, and Ph.D./M.Phil programs. 
  3. The University offers merit-based Scholarships for eligible candidates.

Frequently Asked Question

1. How to get admission in IILM BBA?

Ans. To begin with the IILM PGDM admission process, students need to fill the online application form. Once they are shortlisted based on the eligibility criteria of 50% in Graduation, then they are invited for personal interactions with faculty members after which the offer is made to the qualifying candidates.

2. How to get admission in IILM BBA?

Ans. To begin with the IILM PGDM admission process, students need to fill the online application form. Once they are shortlisted based on the eligibility criteria of 50% in Graduation, then they are invited for personal interactions with faculty members after which the offer is made to the qualifying candidates.

3. Is IILM Gurgaon is best?

Ans. IILM, Gurgaon is the best campus according to me, especially in terms of infrastructure and placements. IILM, Lodhi Road Campus is the best among Greater Noida and Gurgaon campuses and another fact is that it provides MBA degree with AICTE approval and has better campus placements.

4.Is IILM is best for MBA?

Ans. Established in 1993, IILM offers AICTE approved Post Graduate Diploma in Management in its three well-located campuses in the National Capital Region. Since then, it is reckoned among the best MBA institutes in Delhi, India.

5. Is IILM Delhi is a good college?

Ans. IILM University is an excellent college, and I recommend you join this college. Placements: Placements in our college are average. The placement cell of the college tries to invite top companies to the college, but very few companies visit the college. The highest salary package offered is 18 LPA.

6. What is the full form of IILM?

Ans. IILM University, or in its full name Institute of Integrated Learning in Management University, is a private university located in Gurgaon, Haryana, India.It evolved from the Gurgaon campus of IILM Institute for Higher Education, established 1993.

7. Is IILM Is government or private?

Ans. IILM University is a private university and is located in Gurugram and has two more campuses, each one of which is located in Greater Noida and New Delhi.

8. What is PGDM degree?

Ans. PGDM means Post Graduate Diploma in Management is a diploma course and not a degree. PGDM can also be offered by autonomous institutes (not affiliated to any university). The All India Council for Technical Education (AICTE) approves colleges to offer PGDM courses.

Reviews

I choose this college for several reasons, first it is providing a course with 2 socialization. And courses have very normal fees, not high. It provides placement to its students. The campus of college is pretty good. It has greenery everywhere, a huge playground, etc. Admission process is very simple. I just gave an PI round and submitted my documents and paid my admission fees and I got admission there.It provides good fame, and some average placement options classes are also ok with having projector facility and Accounting overall it’s an average College.

Conclusion

IILM GURGAON COURSES OFFERED 2O21:- 

IILM UNIVERSITY provides a variety of courses with different specialisations in streams including Management, Law, Design, and Liberal Arts. The courses include BBA, MBA, BSc, BCom, BDes, MA, BA, BA LLB (Hons), BBA LLB (Hons), LLM, etc. Each course has different fees structure. Following are the courses and detailed fee information for each course: 

IILM GURGAON 2021 ADMISSION 2021 offers BBA, B.Com, B.Sc., BA, B.Des, and B.Tech at Undergraduate level. The University also offers MBA, M.Des, MA, M.Sc, and Master of Interior design at the postgraduate level.

  1. For admission to the MBA program, a valid score in CAT/ MAT/ XAT/ ATMA is essential.Admission in BBA, B.Com, B.Sc., BA, B.Des, and Bachelor of Interior Design is based on the interview conducted by the Institute.
  2. Academic achievement, Statement of purpose are also preferred for admission in MBA, M.Des, MA, M.Sc., Master of Interior Design, and Ph.D./M.Phil programs. 
  3. The University offers merit-based Scholarships for eligible candidates.

     

     

    IILM GURGAON PLACEMENTS 2O21:-

    Until now, around 80% to 90% of the students from our course got placed. The highest salary package offered was up to 8 LPA, while the lowest salary package offered was 3 LPA. Top recruiters for our course are Deloitte, Nestle, Kellogg’s, EY, Oyo, etc. From our batch, almost 100% of the students got internships from our campus. Companies like EY, Coca-Cola, Bajaj Allianz, MobiKwik, Reliance and other top companies offer internships here.

     

Application For Admission 2021 Are Open On Discounts With Formfees Advantage

Apply Now & Get Upto 50 % Off on Application form

Apply Now & Get Upto 80 % Off on Application form

Apply Now & Get Upto 80 % Off on Application form

Apply Now & Get Fat 50% Off on Application form

Apply Now & Get Fat 70% Off on Application form

Application Form is Open, Apply Now 

Application Form is Open, Apply Now 

Application Form is Open, Apply Now and get Flat 50% off on Application Form

Application Form is Open, Apply Now 

Get More Details

Apply For Top University/College &

Get Upto 80% off on the Application Form

Form Fees
Logo