IILM University Gurgaon Facilities: Reviews, Experience, Strength
https://formfees.com/colleges/iilm-university-gurugram/facilities
Skip to main content
Home  »     »   IILM University Gurgaon Facilities: Reviews, Experience, Strength
IILM University png logo

IILM University Gurgaon Facilities: Reviews, Experience, Strength

Gurugram, Haryana
Private University | UGC

IILM Gurgaon Infrastructure 2023

Boys Hostel, Off-Campus Hostel, Girls Hostel in-Campus Hostel,

Sports Complex

IILM Gurgaon facilities offers of various sports activities like space for volleyball, table tennis and badminton to encourage sports spirit in students and execute the talent of different students in sports.

Basketball Court

Labs

Computer Lab, Skill and Innovation Lab

Library

Cafeteria

Gym

Wi-Fi Campus

Music Room

Dance Room

A/C Classrooms

Yoga Centre, Craft Centre, Art Centre.

IILM Gurgaon Infrastructure 2021-  The college building and hostel are fully furnished, and air-conditioned, provided with Wi-Fi and a study area. College also provides a computer lab and library. They provide all the basic amenities, and separate dining is provided to hostel students. Students have to share their room with separate beds.

The IILM Gurgaon Infrastructure 2021  of our campus is impressive and the whole campus is surrounded by greenery which is very peaceful. Facilities like Wi-Fi, airy classroom, and library with all kinds of books and magazines. Girls hostel facilities are available on the university campus and the food available in the cafeteria is also favorable.

IILM university provides a variety of courses with different specializations in streams including Management, Law, Design, and Liberal Arts. The courses include BBA, MBA, BSc, BCom, BDes, MA, BA, BA LLB (Hons), BBA LLB (Hons), LLM, etc. Each course has different fees structure. Following are the courses and detailed fee information for each course: 

Frequently Asked Question

1. How to get admission in IILM BBA?

Ans. To begin with the IILM PGDM admission process, students need to fill the online application form. Once they are shortlisted based on the eligibility criteria of 50% in Graduation, then they are invited for personal interactions with faculty members after which the offer is made to the qualifying candidates.

2. How to get admission in IILM MBA?

Ans. To begin with the IILM PGDM admission process, students need to fill the online application form. Once they are shortlisted based on the eligibility criteria of 50% in Graduation, then they are invited for personal interactions with faculty members after which the offer is made to the qualifying candidates.

3. IS IILM Gurgaon is best?

Ans. IILM, Gurgaon is the best campus according to me, especially in terms of infrastructure and placements. IILM, Lodhi Road Campus is the best among Greater Noida and Gurgaon campuses and another fact is that it provides MBA degree with AICTE approval and has better campus placements.

4. IS IILM Delhi best for MBA?

Ans. Established in 1993, IILM offers AICTE approved Post Graduate Diploma in Management in its three well-located campuses in the National Capital Region. Since then, it is reckoned among the best MBA institutes in Delhi, India.

5. IS IILM Delhi is a good college?

Ans. IILM University is an excellent college, and I recommend you join this college. Placements in our college are average. The placement cell of the college tries to invite top companies to the college, but very few companies visit the college. The highest salary package offered is 18 LPA.

6. What is the full form of IILM?

Ans. IILM University, or in its full name Institute of Integrated Learning in Management University, is a private university located in Gurgaon, Haryana, India.It evolved from the Gurgaon campus of IILM Institute for Higher Education, established 1993.

7. IS IILM Is government or private?

Ans. IILM University is a private university and is located in Gurugram and has two more campuses, each one of which is located in Greater Noida and New Delhi.

8. What is PGDM degree ?

Ans. PGDM means Post Graduate Diploma in Management is a diploma course and not a degree. PGDM can also be offered by autonomous institutes (not affiliated to any university). All India Council for Technical Education (AICTE) approves colleges to offer PGDM courses.

Reviews

IILM Gurgaon infrastructure 2O21 The college building and hostel are fully furnished, and air-conditioned, provided with Wi-Fi and a study area. College also provides a computer lab and library. They provide all the basic amenities, and separate dining is provided to hostel students. Students have to share their room with separate beds.

The IILM Gurgaon infrastructure 2O21  of our campus is impressive and the whole campus is surrounded by greenery which is very peaceful. Facilities like Wi-Fi, airy classroom, and library with all kinds of books and magazines. Girls hostel facilities are available on the university campus and the food available in the cafeteria is also favorable.

I chose this college for several reasons, first it is providing a course with 2 socialization. And courses have very normal fees, not high. It provides placement to its students. The campus of the college is pretty good. It has greenery everywhere, a huge playground, etc. Admission process is very simple. I just gave an PI round and submitted my documents and paid my admission fees and I got admission there.It provides good fame, and some average placement options classes are also ok with having projector facility and Accounting overall it’s an average College.

Conclusion

IILM Gurgaon infrastructure 2O23 

Boys Hostel, Off-Campus Hostel, Girls Hostel in-Campus Hostel,

Sports Complex

The college offers a variety of sports facilities such as volleyball courts, table tennis courts, and badminton courts to encourage the spirit of sports in its students and to assist its students with their talents.

Basketball Court

Labs

Computer Lab, Skill and Innovation Lab

Library

Cafeteria

Gym

Wi-Fi Campus

Music Room

Dance Room

A/C Classrooms

Yoga Centre, Craft Centre, Art Centre.

IILM gurgaon infrastructure 2O21 The college building and hostel are air-conditioned, equipped with Wi-Fi and a study area. There is also a library and computer lab on campus. Hostel students are provided with all the basic amenities, and separate dining is also provided. Shared rooms with separate beds are provided to hostel students.

A major feature of our campus is the IILM GURGAON INFRASTRUCTURE 2O21, which is surrounded by lush greenery. A library with a variety of books and magazines, Wi-Fi, and a classroom with air conditioning. It is possible to stay in student hostels on the university campus, and the food available in the cafeteria is also good.


IILM University Gurgaon Facilities: Reviews, Experience, Strength
IILM University Gurgaon Facilities: Reviews, Experience, Strength