IMI New Delhi

All Questions

International Management Institute, Delhi

New Delhi, Delhi
Type: Private | Approved By: AICTE, AIU

IMI Delhi QNA

1. What is IMI Delhi famous for?

Ans. Intellectual Capital: IMI New Delhi is known for its rich intellectual capital. The faculties of the college hold a rich corporate experience which helps students to understand the subject better.

2. What is the cutoff for IMI Delhi?

90 percentile

Ans. The minimum overall cutoff to get admission in IMI Delhi is 90 percentile and for VA, LRDI, and QA is 75,70,70 respectively.

3. Is it worth joining IMI Delhi?

Ans. After old IIM India, IMI Delhi is one of the best B-schools after old IIM. Industry exposure and placements are on par with top B-schools like MDI, XIMB. Student quality is on par with the newer IIMs. Infrastructure is good

4. Is IMI Delhi private or government?

Ans. The International Management Institute, commonly referred to as IMI, is a private Management Institute in Delhi. The International Management Institute was the first business institute to receive corporate sponsorship.

5. How many IMI are there in India?

Ans. As well as being affiliated with the All India Council for Technical Education (AICTE), the institute is accredited by the National Board of Accreditation (NBA) and the Association of MBAs. The founding campus of IMI is in India, one of three campuses. The other campuses of IMI are located in Kolkata and Bhubaneshwar.

6. Is there reservation in IMI Delhi?

Ans. The IMI Delhi 2022 cutoff does not have the policy of Reservation as they do not differentiate students based on their caste, creed, and race.

7. How can I apply for IMI in Delhi?

Ans. PGDM (HRM) and PGDM (B&FS) programs at IMI New Delhi have similar eligibility requirements. If participants are in their final year of their bachelor’s degree/equivalent qualification examination, or if they have completed their degree requirements and are awaiting results, they can apply.

8. How good is IMI?

Ans. International management institute, Delhi is one of the best tier 2 universities in the world. Good placements: IMI, Delhi has an excellent placement rate. Students are offered a variety of job profiles. All over India, students are offered good packages and good positions.

9. Does IMI Delhi accept CMAT score?

Ans. IMI Selection Index consisting of CAT/XAT/CMAT/GMAT score, past academic performance in graduation, class XII & X, Group discussion, Extempore speaking, Essay writing, Personal interview besides other parameters, will be considered for selection.

10. What are the courses offered by IMI Delhi?

Ans. We offer PGDM, Executive PGDM, and FPM courses at the institute.

11. What is the fee of FPM offered at IMI Delhi?

Ans. The total fee of FPM is INR 7.87 lakh.

12. What is the duration of Executive PGDM offered at IMI Delhi?

Ans. The Executive PGDM program lasts 15 months, including 12 months of coursework and 3 months of projects.

13. What is the application fee for admission at IMI Delhi?

Ans. Application forms cost INR 2,200 plus 18% GST.

14. Does IMI Delhi offer any scholarships?

Ans. Meritorious and deserving students are eligible for merit-based scholarships and tuition fee waivers at the institute.

15. What is the total fee of the Executive PGDM programme offered at IMI Delhi?

Ans. There is a total fee of INR 12 lakh for the Executive PGDM program.

16. What is the entrance exam required for PGDM offered at IMI Delhi?

Ans. The institute accepts CAT/ GMAT scores for providing admission to the PGDM programme.

17. What is the mode of application to apply at IMI Delhi?

Ans. For all courses, applications must be submitted online.

18. How are placements at IMI Delhi?

Ans. Ninety-five percent of students were placed by December 9, 2021. A salary of INR 15.30 LPA was the average.

19. What was the highest package offered during IMI Delhi placements 2022?

Ans. IMI Delhi’s 2022 placement is still ongoing, and the highest package offered so far is 27.75 LPA.

20. In which sector students received the highest number of offers during the 2020-22 placement drive?

Ans. The most offers have been made in the Consulting/ EdTech sector with 41%.

21. Who were the top recruiters at IMI Delhi placements 2022?

Ans. Accenture, KPMG, Deloitte, Infosys and ICICI Bank were among the recruiters who visited the campus.

22. What was the average package offered to IMI Delhi PGDM students during 2022 placements?

Ans. The average package offered to IMI Delhi PGDM batch 2020-22 was INR 15.64 LPA.

23. Did students receive any international offers during IMI Delhi placements 2022?

Ans. The placement drive 2020-22 has resulted in 5 international offers to date. These statistics might change as the placement process is ongoing.

24. What was the highest stipend offered to IMI Delhi students during summer internships?

Ans. Students of batch 2020-22 were offered stipends up to INRS 2 lakh and opted for PGDM program(s).

25. In which sector students received the highest number of internships during IMI Delhi summer internships for batch 2020-22?

Ans. The IT sector offered the most internships to batch 2020-22 students, followed by the BFSI sector and consulting firms.

 

Application For Admission 2021 Are Open On Discounts With Formfees Advantage

Apply Now & Get Upto 50 % Off on Application form

Apply Now & Get Upto 80 % Off on Application form

Apply Now & Get Upto 80 % Off on Application form

Apply Now & Get Fat 50% Off on Application form

Apply Now & Get Fat 70% Off on Application form

Application Form is Open, Apply Now 

Application Form is Open, Apply Now 

Application Form is Open, Apply Now and get Flat 50% off on Application Form

Application Form is Open, Apply Now 

Related Articles

Get More Details

Apply For Top University/College &

Get Upto 80% off on the Application Form

Form Fees
Logo