Welingkar Bangalore Q&A on Admission, Fees, Placements & Cutoff
https://formfees.com/colleges/prin-ln-welingkar-institute-of-management-development-and-research-bangalore/all-questions
Skip to main content
Home  »     »   Welingkar Bangalore Q&A on Admission, Fees, Placements & Cutoff
Welingkar Bangalore

Welingkar Bangalore Q&A on Admission, Fees, Placements & Cutoff

Bengaluru, Karnataka
Private | AICTE

We School Questions and Answers

1. How do I know welingkar Bangalore the placement of its employees?

Ans. Welingkar Bangalore Placement Batch 2019-2021
The companies responded well to the job opportunities at WeSchool Not just in terms of the sheer number of positions , but additionally with regard to the variety of jobs and attractive package. It received visits from 291 businesses, 50 of which were startups.

2. Does welingkar Bangalore have 100 % placement?

Ans. Welingkar Institute of Management Development & Research (WeSchool)is among India’s most prestigious institutes, with an impressive record in placement. It boasts a 100 percent placement rate every year and boasts impressive numbers.

3. Are welingkar superior to KJ Somaiya?

Ans. The two schools Welingkar as well as KJ Somaiya are excellent institutes. In the B-Schools category, they are both ranked nearly the same. However, K.J. Somaiya is a better ROI. Both institutes have campuses in Mumbai the students of both colleges have excellent exposure to the industry.

4. Is there an MBA at Welingkar?

Ans. AICTE approves for the MBA (PGDM) course in the Welingkar Institute. Welingkar Institute is ranked among the top 10 business schools across the country. It is recognized through the University Grants Commission, New Delhi. It is the top performing institution of the West Zone, the college is recognized from the Innovation Council.

5. What is Welingkar MMS?

Ans. Welingkar has excellent placements. The typical salary is around 7 LPA. PGDM rate of placement is higher than MS. One student from the class of 2019 was offered with a pay package that was 9.80 LPA.

6. What is the best way to place your items the case in Welingkar?

Ans. Due to its location The location is excellent. At the time of writing, placing for batch 19-21 has been 94% and it’s being worked on. Around 8 lakhs of applicants are enrolled on average. Summer internships are also offered by the college, and the majority of startups are from Bangalore city. In addition to this, the college also offers summer internships. The majority of startups are located in Bangalore.

7. Are the programs provided at WeSchool Bengaluru recognized by any education body?

Ans. We School Bengaluru offers courses that are approved as such by All India Council for Technical Education (AICTE).

8. What are the eligibility requirements to apply for PGDM programs?

Ans. The student must be able to graduate with a an average grade of at 50 percent from a recognized university before June. The CAT, CMAT, XAT, ATMA and GMAT are all valid tests that can be taken.

9. What are the costs for the 2 year Full-Time PGDM Programs?

Ans. There is a fee of INR 5,50,000/- for all PGDM Programs. Prices can change at any time , without notice. The price of 1,49,100/- is the minimum amount for mandatory residential and library access. The deposit is Rs. 4000/- (refundable).

10. Where is the Address for Bengaluru Campus? Bengaluru Campus?

Ans. The address for Welingkar Bangalore is 102/103, Electronic City Phase 1,
Next to Telephone Exchange,
Hosur Road, Bengaluru-560100

11. Which school is the best to get a distance MBA?

Ans. Welingkar Institute of Management Development & Research has been recognized among the top schools that offer distance MBA programs. The institute offers a two years full-time Post Graduation in Diploma Management (PGDM) that is a degree that is a distance-learning program. The Institute is acknowledged from The All India Council for Technical Education, Ministry of HRD as well as Govt. India.

12. How do I apply to Welingkar for an MBA?

Ans.The candidate must possess a minimum 50% marks from graduation or an equivalent degree in order to be admitted to Welingkar Institute MBA. A valid score on the CATor ATMA/XATor GMAT, or CMAT/GMAT is necessary. Candidates who are from Maharashtra will be chosen according to their scores on the MAH-MBA/MMSCET.

13. What is the cost of a typical Welingkar package?

Ans.The package was rated at 100 %. A typical package cost was 22 lakhs. The most common package received was 7.07 LPA. Numerous reputable companies have visited campuses for placement for placement, including Cerebrus Consultants and C Nielsen Bloomberg Financial Services Pvt Ltd., HCL Comnet. Capgemini. Citibank. CBRE. HCL Technologies. Crisil. Deloitte. Great Eastern Shipping. Zee Network. Wipro Technologies. Abbott Healthcare Ltd., ICICI Bank. Bank of America.

14. What is the cost structure for the Welingkar Distance MBA Program?

Ans.The cost of the distance MBA in the Welingkar Institute costs Rs 61000/year for two years, with no personal Contact Programme (PCP), and for PCP, it is Rs 64,600 per year. Candidates are able to pay for their tuition in two installments of either 33,500/$ or 32,500 rupees.

15. Does Welingkar an indication that WeSchool is a viable alternative, meaning it’s a suitable institution for one’s MBA (PGDM)?

Ans.The MBA Course (PGDM) which is that is offered at Welingkar Institute, is approved and recognized by AICTE. Welingkar Institute is also ranked as one of the top MBA schools within India. UGC, New Delhi has recognised the Institute. The college was named the most innovative institute located in west Delhi.

16. How to Change my Photo from Admin Dashboard?

Ans. Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right on the coast

17. Welingkar Institute contact details?

Ans. Welingkar Institute, WeSchool Contact Details
S.P. Mandali’s Prin. L. N. Welingkar Institute of Management Development & Research, WeSchool
Block 72 (7th floor), Maker Chambers VI. 220
Jamnalal Bajaj Marg, Nariman Point,
Mumbai – 400021

18. What are the Eligibility criteria of WeSchool Bangalore?

Ans. The eligibility requirements for online programs is students, graduates as well as professionals.

19. How can I pay alternatives?

Ans. Fees can be paid via the internet or cash at Welingkar Institute counters.

20. What is the length of the online course for at Welingkar Institute?

Ans. Duration is different from one course to the next or the course.

21. This is an excellent occasion to take a look at Distance MBA at Welingkar Institute

Ans. The Welingkar Institute distance MBA program is among the most well-known universities that offer graduate degrees.

22. What types of pay packages are offered at the We School in Bengaluru?

Ans. The WE School Bangalore placements drive in 2020, the best CTC stood at INR 13.6 LPA. The average CTC was in the range of 8.2 LPA.

23. How many firms participated in the recruitment campaign for 2020 at We School Bengaluru?

Ans. As part of WE School Bangalore placements drive in 2020, 102 firms were part of the drive to make places.

24. Which are the most effective recruiting firms in We School Bengaluru?

Ans. Some among the top recruiters within WE School Bangalore placements includes Accenture, IBM, HDFC Bank, PwC, EY, Amazon and many more.

25. What is the amount of stipend that is provided during the summer internships offered to students of We School Bengaluru?

Ans. This summer’s internship programme began in 2019 at We School in Bengaluru The maximum amount of stipend was INR 73,000. While the average stipend is INR 11,720.

26. Do you know the possibility that WeSchool Bangalore offers placements to students?

Ans. Absolutly, WeSchool Bangalore offers placements to PGDM students.

27. What number of companies took part to participate in WE School Bangalore’s Placements 2019?

Ans. A total of 358 companies participated in the recruitment drive organized by WeSchool Bangalore in 2019.

28. What was the most expensive sum that was given in 2019’s WeSchool Bangalore placements 2019?

Ans. The most expensive amount given in the course of WeSchool Bangalore placements 2019 was the amount that was Rs 13.6 lakhs each year.

29. Was the median amount that was offered as part of WeSchool Bangalore placements 2019?

Ans. The median amount given out in the course of WeSchool Bangalore placements 2019 was the amount of approximately Rs 8.5 lakhs each year.

30. What were the top recruiters who participated in this year’s WeSchool Bangalore placement drive 2019?

Ans. Some of the recruiters that took part during this year’s WeSchool Bangalore placement drive 2019 included: Accenture, Feedback, Dell, EY, Adecco, IBM, ICICI Bank, Infosys, ICICI Securities, Investosure and numerous others.

31. Do Welingkar have international assignments?

LN Welingkar Institute of Management Development & Research (WeSchool) Also known as Welingkar Mumbai, is based in Mumbai and is a 100% success rate in securing.

Welingkar Mumbai Placements 2020: Highlights.

ParticularsStatistics
No. of recruiters who are new142
No. of international offers4
Average amount of salary paidRs 7 – 8.61 LPA

32. Does Welingkar accept CET score?

Our most popular course is the PGDM at the Welingkar Institute of Management Development and Research (WeSchool) Mumbai.

Welingkar Mumbai PGDM Selection Process.

ParametersWeightage
CAT/ XAT/ ATMA/ CMAT/ GMAT/ MAH CET35%
Academic performance65%
GD&PI
Extracurricular activities

33. Does Welingkar have international partnerships?

LN Welingkar Institute of Management Development & Research (WeSchool) also known as Welingkar Mumbai, is based in Mumbai and has a 100 % place-making record.

Welingkar Mumbai Placements 2020: Highlights.

ParticularsStatistics
No. of recruiters are brand new.142
No. of international offers4
Average amount of salary providedRs 8.61 LPA

Other Articles

https://www.formfees.com/colleges/prin-ln-welingkar-institute-of-management-development-and-research-bangalore/
https://www.formfees.com/colleges/prin-ln-welingkar-institute-of-management-development-and-research-bangalore/courses/
https://www.formfees.com/colleges/prin-ln-welingkar-institute-of-management-development-and-research-bangalore/admission/
https://www.formfees.com/colleges/prin-ln-welingkar-institute-of-management-development-and-research-bangalore/placement/
https://formfees.com/colleges/prin-ln-welingkar-institute-of-management-development-and-research-bangalore/reviews
https://www.formfees.com/colleges/prin-ln-welingkar-institute-of-management-development-and-research-bangalore/facilities/
https://www.formfees.com/colleges/prin-ln-welingkar-institute-of-management-development-and-research-bangalore/cutoff/
https://www.formfees.com/colleges/prin-ln-welingkar-institute-of-management-development-and-research-bangalore/news/

Welingkar Bangalore Q&A on Admission, Fees, Placements & Cutoff
Welingkar Bangalore Q&A on Admission, Fees, Placements & Cutoff