NIET Greater Noida CutOff details 2021/2020/2019
https://formfees.com/colleges/noida-institute-of-engineering-and-technology-greater-noida/cutoff
Skip to main content
Home  »     »   NIET Greater Noida CutOff details 2021/2020/2019
NIET Greater Noida

NIET Greater Noida CutOff details 2021/2020/2019

Greater Noida, Uttar Pradesh
Private | AICTE

NIET Greater Noida Cut Off 2021/2020/2019:-

NIET Greater Noida UPSEE Cut Off 2021/2020/2019:-

Round2019 Cut off2020 Cut off2021 Cut off
12375218752457651
22375221649232833
32386221552181770
42635222859181770
5267662412619142

NIET Greater Noida Placements 2021/2020/2019:-

Noida Institute of Engineering and Technology, Noida claims to have recorded 100% placements for the last four years. In NIET Noida placements in 2021, over 2100 students received job offers with several reputed MNCs. Highest salary offered to students was Rs 30 LPA, whereas the average salary recorded was Rs 4.25 LPA.

This institute also features tie-ups with some of the reputed companies like Oracle, KPMG, ICICI Direct & Prometric, among others. Some topmost recruiters who hired from NIET campus in 2021 were Amazon, E & Y, Accenture, HCL, UHG, Capgemini, Virtusa, Verizon, Mphasis, TCS, Cognizant, Wipro, Infosys, Fiserv, Oppo, Hexaware Technologies, Nestle, Hyundai, Byju’s and many more.

NIET Greater Noida Highlights 2022-2024:-

Year of Establishment2001
CampusGreater Noida
Campus SIZE14 acre
RECOGNIZED BYAICTE, NAAC, NBA
Mode of EducationFull Time
Ranking– QS IGAUGE Engineering Rating ‘Diamond’

– QS IGAUGE E-Lead Certification for Excellence in Online Education
Number of Courses Offered36 courses across 4 streams
Total Number of Seats2230++
Types of Scholarship– Scholarship for Girls

– Scholarship for Meritorious Students
Average/ Highest Salary
2021
Highest Package 30 LPA

Average Package 4.45 LPA
Affiliated withA.P.J Abdul Kalam Technical University
Official websitewww.niet.co.in
Gender IntakeCo-education
Application ModeOnline
Total Faculty280+

NIET Greater Noida Admission 2022-2024:-

NIET Greater Noida Admission Process 2022-2024:-

NIET Greater Noida Admission 2022-2024  can be processed in both online as well as offline modes. This college accepts admissions on the basis of two criteria which are given below:

  • Admissions to courses like MTech and MCA are done basis a valid score in UPSEE
  • Admissions to BPharm are granted to candidates with a valid score in entrance test conducted by AKTU
  • To secure admissions in the remaining courses, students have to clear the entrance examination conducted by NIET, followed by a personal interview.

NIET Greater Noida Courses offered 2O22:-

This college offers a number of courses across UG and PG level. These majorly include BTech, MTech, MPharm, BPharm, MCA, etc. It also offers an MBA degree and a Diploma course in the category of Management.

Enlisted below are some popular NIET Noida courses along with their eligibility and fee structure:

CoursesEligibilityFee
B.TECHEligibility: Class 12 or equivalent with minimum 45% aggregate in Physics, Mathematics and Chemistry/ Biotechnology / Biology / Technical Vocational subject6.19 L
BPharmQualifying exam: AKTU

Eligibility: Class 12 or equivalent with minimum 45% aggregate in Physics, Mathematics and Chemistry/ Biotechnology / Biology / Technical Vocational subject
5.4 L
MPharmBPharm with minimum 45% aggregate.1.64 L – 1.70 LPA
M.TECHQualifying exam: UPSEE

Eligibility: BE / BTech degree in the relevant or allied discipline with minimum 45% aggregate
2.13 LPA
MCAQualifying exam: UPSEE

Eligibility: Graduation with 45% aggregate
2.38 LPA

NIET Greater Noida Scholarship 2022-2024:-

NIET Noida scholarships are primarily offered to female and academically bright students. Details on these schemes are presented in the table below along with their eligibility and respective benefits:

RecipientsEligibilityBenefits
Female StudentsAbove 60% in Class 10, 12 and Graduation .1 Lakh
Meritorious StudentsCandidates should be keen enough and a star performer.International Summer Internship

Frequenly Asked Questions

1. Can I get direct Admission in NIET?

Ans. For 15% seats, candidates can apply for direct admission to the NIET. Admission will be based on the percentage of marks obtained in the qualifying exam and /or respective entrance exam as per the policies of the University .

2. Which is better RKGIT OR NIET?

Ans. Both Noida Institute of Engineering and Technology (NIET) and Raj Kumar Goel Institute of Technology (RKGIT) are private engineering colleges located in the Delhi NCR region. Compared to RKGIT, NIET has a better faculty base and placement record.

3. How can I get Admission in NIET?

Ans. The application form can be submitted through the online portal of UPSEE. The application fee should be paid through Net Banking/Debit/Credit Card. The college also has an option of direct admission for which there is a separate entrance examination and counseling.

4. How can I get NIET?

Ans. NIET takes admission from two sources:
1. UPSEE Counselling: The student needs to appear for the UPSEE exam, which is followed by online counselling. He/she needs to select NIET as the preferred choice under the desired course of study.

5. Is NIET Governement College?

Ans. Established in 2001, Noida Institute of Engineering and Technology (NIET), is one among the popular technical colleges in Noida. It is the first private educational institution in Uttar Pradesh to be granted an Autonomous Status by the UGC.

6. Is NIET Autonomous?

Ans. NIET Greater Noida is the 1st Private Institute in Uttar Pradesh that has received autonomous status by the renowned UGC, New Delhi. Also, the institute is accredited with NAAC. Highest in UP, the autonomous college has received GRADE “A” with a GPA of 3.23.

7. How is NIET for BTech CSE?

Ans. Placements: This college provides good placements for CSE and IT students.The average package this college provides is 4.5 lpa. The highest package was 30 lpa and the lowest package was 2 lpa. If you are a CSE or IT student then you will definitely get a placement.

8. Is NIET Tier 3 College?

Ans. Placements: About 70% of the students get placed in college. Our college provides good placements. They provide training for students on how to perform in interviews. Salary packages offered are average as the college comes under tier 3.

Reviews:-

Noida Institute of Engineering and Technology (NIET), Greater Noida is one of the premier Engineering and Management institutes, managed by the City Educational & Social Welfare Society. The Institute is duly approved by the AICTE and Pharmacy Council of India (PCI). It is affiliated to Dr APJ Abdul Kalam Technical University (AKTU), Lucknow and is accredited by the National Board of Accreditation (NBA). According to NIRF 2020, NIET is ranked 49 for Pharmacy and is in the band of 201-250 among Engineering institutes in India. The application process for admission to UG and PG courses 2021-22 is open. Candidates can apply online on the official website of the institute. 

Conclusion:-

NIET Greater Noida Cut Off 2021/2020/2019:-

NIET Greater Noida UPSEE Cut Off 2021/2020/2019:-

Round2019 Cut off2020 Cut off2021 Cut off
12375218752457651
22375221649232833
32386221552181770
42635222859181770
5267662412619142

NIET Greater Noida Scholarship 2022-2024:-

NIET Noida scholarships are primarily offered to female and academically bright students. Details on these schemes are presented in the table below along with their eligibility and respective benefits:

RecipientsEligibilityBenefits
Female StudentsAbove 60% in Class 10, 12 and Graduation .1 Lakh
Meritorious StudentsCandidates should be keen enough and a star performer.International Summer Internship

Enquiry Form

    Application For Admission 2023 Are Open On Discounts With Formfees Advantage

    Related Articles

    Related Videos

    NIET Greater Noida CutOff details 2021/2020/2019
    NIET Greater Noida CutOff details 2021/2020/2019