NIET Greater Noida

All Questions 2022-2024

Noida Institute of Engineering and Technology, Greater Noida

Greater Noida, Uttar Pradesh
Type: Private | Approved By:AICTE

NIET Greater Noida Questions & Answers 2022-2024 :-

1. Can I get Direct Admission in NIET?

Ans. For 15% seats, candidates can apply for direct admission to the NIET. Admission will be based on the percentage of marks obtained in the qualifying exam and /or respective entrance exam as per the policies of the University .

2. Which is better RKGIT or NIET?

Ans. Both Noida Institute of Engineering and Technology (NIET) and Raj Kumar Goel Institute of Technology (RKGIT) are private engineering colleges located in the Delhi NCR region. Compared to RKGIT, NIET has a better faculty base and placement record.

3. How Can I get Admission in NIET?

Ans. The application form can be submitted through the online portal of UPSEE. The application fee should be paid through Net Banking/Debit/Credit Card. The college also has an option of direct admission for which there is a separate entrance examination and counselling.

4. How Can I get NIET?

Ans. NIET takes admission from two sources: 1. UPSEE Counselling: The student needs to appear for the UPSEE exam, which is followed by online counselling. He/she needs to select NIET as the preferred choice under the desired course of study.

5. Is NIET Government College?

Ans. Established in 2001, Noida Institute of Engineering and Technology (NIET), is one among the popular technical colleges in Noida. It is the first private educational institution in Uttar Pradesh to be granted an Autonomous Status by the UGC.

6. Is NIET Autonomous?

Ans. NIET Greater Noida is the 1st Private Institute in Uttar Pradesh that has received autonomous status by the renowned UGC, New Delhi. Also, the institute is accredited with NAAC. Highest in UP, the autonomous college has received GRADE “A” with a GPA of 3.23.

7. How is NIET for BTech CSE?

Ans. Placements: This college provides good placements for CSE and IT students.The average package this college provides is 4.5 lpa. The highest package was 30 lpa and the lowest package was 2 lpa. If you are a CSE or IT student then you will definitely get a placement.

8. Is NIET Tier 3 College?

Ans. Placements: About 70% of the students get placed in college. Our college provides good placements. They provide training for students on how to perform in interviews. Salary packages offered are average as the college comes under tier 3.

9. Which is better, Niet or Gniot?

Ans. Both are private colleges approved by AICTE, infrastructure is good in both. But there are more faculties and students in NIET. Also the student to faculty ratio is more acceptable in NIET.

10. How is NIET Placement?

Ans. "Get the future ready with NIET" From 7th semester students are eligible for placement. Many companies like Amazon, TCS, J.P. Morgan, Capgemini, Accenture, hexaware, vmware and many more came to college. The highest package is about 32lpa and the average package is about 4.5lpa. There is 100% placement through our college.

11. How good is NIET?

Ans. NIET has a decent placement record, it boasts about 90+%< placement record where students are getting placed in named companies like Amazon and IBM, though the Average Placement is around 6-8 lac/annum and the highest package has gone up to 32lac/annum.

12. Is NIET approved by AICTE?

Ans. NIET is accredited by the National Assessment and Accreditation Council (NAAC) and National Board of Accreditation (NBA) and is approved by the All India Council for Technical Education (AICTE). NIET offers various undergraduate, postgraduate and diploma courses in multiple disciplines.

13. Which is best ABESIT or NIET?

Ans. Niet is better in ranking wise but Abesit is better for cse as placement here is good. Placement: Average salary package offer in Abesit is 3 to 4 lakh per annum and in Niet the average salary package is 3.80 which is quite similar.

View Other Details

NIET Greater Noida – Noida Institute of Engineering and Technology Overviews 2022-2024

NIET Greater Noida – Noida Institute of Engineering and Technology Courses & Fees 2022-2024

NIET Greater Noida – Noida Institute of Engineering and Technology Admission 2022-2024

NIET Greater Noida – Noida Institute of Engineering and Technology Placement 2021/2020/2019

NIET Greater Noida – Noida Institute of Engineering and Technology Reviews 2022-2024

NIET Greater Noida – Noida Institute of Engineering and Technology Facilities 2022-2024

NIET Greater Noida – Noida Institute of Engineering and Technology Scholarship 2022-2024

NIET Greater Noida – Noida Institute of Engineering and Technology CutOff 2021/2020/2019

NIET Greater Noida – Noida Institute of Engineering and Technology News 2022-2024

Application For Admission 2021 Are Open On Discounts With Formfees Advantage

Other Popular Universities

SRM Institute ofScience & technology

SRM University, Chennai

Admissions | Courses & Fees  Placements  | Reviews

SRM Institute ofScience & technology

SRM University, Chennai

Admissions | Courses & Fees  Placements  | Reviews

SRM Institute ofScience & technology

SRM University, Chennai

Admissions | Courses & Fees  Placements  | Reviews

SRM Institute ofScience & technology

SRM University, Chennai

Admissions | Courses & Fees  Placements  | Reviews

Get More Details

Apply For Top University/College &

Get Upto 80% off on the Application Form

Form Fees
Logo