NDIM png logo

NDIM Delhi Scholarship

New Delhi Institute of Management, Delhi

New Delhi, Delhi
Type: Private | Approved By: AICTE,

NDIM College Scholarship 2O21

NDIM Delhi offers scholarships to deserving candidates on a need and merit basis. To be eligible for the scholarships provided by the institute, students need to submit their names to the concerned departments under three categories namely, academic excellence, extra-curricular excellence and merit-based. NDIM also provides scholarships in the form of book bank, remedial classes, extra lecture and cash to needy students who are unable to meet expenses of their education. Some of the scholarships offered by the institute are given below:

  • Post Matric Scholarship (SC)
  • Post Matric Scholarship for Minorities
  • Sugan Devi Maheshwari Memorial Scholarship
  • Sh, B.C. Maheshwari Memorial Scholarship
  • Post Matric Scholarship (OBC)
  • BPCL Scholarship Scheme for Higher Studies
  • Scholarship schemes for EWS
  • IOCT Sports Scholarship 2019-2020
  • Mahindra All India Talent Scholarship (MAITS)

NDIM College Admission 2O21

NDIM admission 2021 is now closed. NDIM PGDM admission is based on candidate’s performance in CAT/ MAT/ XAT/ CMAT/ ATMA/ GMAT entrance exams, followed by a Group Discussion & Personal Interview (GD & PI). NDIM courses along with their eligibility criteria and accepted entrance exams are given below:

CoursesEligibility CriteriaSelection Criteria
PGDMBachelor’s degree with minimum 50% aggregateCAT/MAT/XAT/GMAT/CMAT/ATMA + GD, PI
PGDM IEVBachelor’s degree with minimum 50% aggregatePI

New Delhi Institute of Management (NDIM) has been declared as the First and only ‘Mentor Institute’ in India in the Management category by the All India Council for Technical Education (AICTE) and the Confederation of Indian Industry (CII). NDIM Delhi has also been declared ‘Best Industry-Linked B-School of India’, by the AICTE, Ministry of HRD (Government of India) and the CII. NDIM is a unit of “Society for Employment and Career Counselling” and is an integral part of this non-profit and charitable education society registered in 1992.

NDIM College Highlights 2O21

ParticularStatics
Year of establishment1992
CampusDelhi
AccreditationASIC, UK
NBA
ApprovalAICTE
Ranking 2020-2021Ranked 1st for best industry-linked Institute for management by AICTE-CII

-Ranked between 51-75 band for top management Institutes by NIRF in 2018
MoUsGovernment of Manipur: Department of Health & FW

- Life Holdings Co. Ltd, Japan
Faculty count70+
Number of courses offered5 courses across 1 stream
Placements 2020-2021Highest 16.1LPA
Average 8LPA
Official websitewww.ndmidelhi.org

NDIM College Ranking 2020-2021

Over the years NDIM has been ranked by several organisations under various categories. Some of them are tabulated below:

Ranking OrganisationCategoryRanking & Year
NIRFManagement Institute2020-2021
51-75
Business StandardMBA School2020-2021
25
Business StandardBest Industry Interface2020-2021
11
Business StandardGovernance2020-2021
9

NDIM Courses Offered 2O21

NDIM Delhi offers a two-year full-time PGDM course in nine specialisations. It also offers PGDM in Innovation, Entrepreneurship and Venture Development (PGDM IEV) which is equivalent to MBA. All the courses offered by NDIM are approved by the AICTE and accredited by the ASIC, UK. Under this PGDM course, students at NDIM have the unique advantage of graduating with a dual specialisation, which multiplies the career opportunities for students, manifold. NDIM courses along with their specialisations and fees are given below:

Courses OfferedSpecialisationTotal Fee
PGDMFinance, Marketing, HR Management, Digital Marketing + 5 specialisations9,70,000 Rs
PGDM IEVInnovation, Entrepreneurship and Venture Development9,70,000 Rs

NDIM College Admission 2O21

NDIM admission 2021 is now closed. NDIM PGDM admission is based on candidate’s performance in CAT/ MAT/ XAT/ CMAT/ ATMA/ GMAT entrance exams, followed by a Group Discussion & Personal Interview (GD & PI). NDIM courses along with their eligibility criteria and accepted entrance exams are given below:

CoursesEligibility CriteriaSelection Criteria
PGDMBachelor’s degree with minimum 50% aggregateCAT/MAT/XAT/GMAT/CMAT/ATMA + GD, PI
PGDM IEVBachelor’s degree with minimum 50% aggregatePI

NDIM College Cut Off 2020-2021

Section2021 Cut Off2020 Cut Off
VRC40%40%
DILR40%40%
QA40%40%
TOTAL60%60%

Frequently Asked Question

1. IS NDIM Good College?

Ans. NDIM is a good college in Delhi NCR providing good placements and internships. Placements: 100% placements are provided by the college. The summer internship is mandatory for the students.

2. Is NDIM under IPU?

Ans. Established in 1992, the New Delhi Institute of Management is popularly known as NDIM, Delhi. It is an A+ B-school affiliated to the Guru Gobind Singh Indraprastha University

3. Is NDIM Delhi good for MBA?

Ans. New Delhi Institute of Management - NDIM New Delhi:- Institute Highlights. New Delhi Institute of Management is a well known MBA College in Delhi NCR offering PGDM, PGDM-Marketing and PGDM-Finance Programs.New Delhi Institute of ManagementPGDM Placements is good with many companies recruiting from campus.

4. Is NDIM good for PGDM?

Ans. MBA Equivalent PGDM: NDIM New Delhi PGDM Programme is approved by the AICTE and is declared MBA equivalent, both by the Association of Indian Universities and the AICTE. NDIM is ranked among top 100 B-schools in India by GoI, MHRD NIRF Ranking 2020. It is Accredited by the National Board of Accreditation since 2004.

5. Is BBA available in NDIM?

Ans. It is open to students from all three streams i.e., Science, Arts and Commerce. The BBA course offers knowledge and training in management and leadership skills to prepare them for managerial roles and entrepreneurship. There are about 4900 BBA colleges in India.

6. Which is better BBA or B.Com?

Ans. At the graduate level, B.Com offers better job opportunities as compared to BBA. After completion of BCom, students can enter into different streams like banking, civil services, MBA, law, M.Com, economics etc. In terms of providing job opportunities and career options available BCom has more scope than BBA.

7. Which is better BBA or BSC?

Ans. BBA is a commerce degree while BSc(CS) is a technical degree. The job opportunities are good for both. while what BSC includes depends on the branch you choose in BSC. Whichever you choose, give your best and the prospects will become much higher.

8. Is NDIM AICTE approved?

Ans. All India Council for Technical Education (AICTE) was set up in November 1945 as a national-level Apex Advisory Body to conduct a survey on the facilities available for technical education and to promote development in the country in a coordinated and integrated manner.

NDIM College Reviews 2018-2021

New Delhi Institute of Management (NDIM) has been declared as the First and only ‘Mentor Institute’ in India in the Management category by the All India Council for Technical Education (AICTE) and the Confederation of Indian Industry (CII). NDIM Delhi has also been declared ‘Best Industry-Linked B-School of India’, by the AICTE, Ministry of HRD (Government of India) and the CII. NDIM is a unit of “Society for Employment and Career Counselling” and is an integral part of this non-profit and charitable education society registered in 1992.

Conclusion

NDIM College Scholarship 2O21

NDIM Delhi offers scholarships to deserving candidates on a need and merit basis. To be eligible for the scholarships provided by the institute, students need to submit their names to the concerned departments under three categories namely, academic excellence, extra-curricular excellence and merit-based. NDIM also provides scholarships in the form of book bank, remedial classes, extra lecture and cash to needy students who are unable to meet expenses of their education. Some of the scholarships offered by the institute are given below:

  • Post Matric Scholarship (SC)
  • Post Matric Scholarship for Minorities
  • Sugan Devi Maheshwari Memorial Scholarship
  • Sh, B.C. Maheshwari Memorial Scholarship
  • Post Matric Scholarship (OBC)
  • BPCL Scholarship Scheme for Higher Studies
  • Scholarship schemes for EWS
  • IOCT Sports Scholarship 2019-2020
  • Mahindra All India Talent Scholarship (MAITS)

Application For Admission 2021 Are Open On Discounts With Formfees Advantage

Apply Now & Get Upto 50 % Off on Application form

Apply Now & Get Upto 80 % Off on Application form

Apply Now & Get Upto 80 % Off on Application form

Apply Now & Get Fat 50% Off on Application form

Apply Now & Get Fat 70% Off on Application form

Application Form is Open, Apply Now 

Application Form is Open, Apply Now 

Application Form is Open, Apply Now and get Flat 50% off on Application Form

Application Form is Open, Apply Now 

Photo & Videos

Get More Details

Apply For Top University/College &

Get Upto 80% off on the Application Form

Form Fees
Logo