NDIM Delhi: News & Events
https://formfees.com/colleges/new-delhi-institute-of-management-delhi/news
Skip to main content
Home  »     »   NDIM Delhi: News & Events
NDIM png logo

NDIM Delhi: News & Events

New delhi
Private | AICTE

NDIM College News 2O23-2025

NDIM: Winner of AICTE-CII survey 2018

New Delhi Institute of Management (NDIM) has been named as the winner of the AICTE-CII Survey 2018. The Survey is conducted every year and is mandatory for all AICTE-approved institutes to be a part of it. In 2018, over 9,576 institutes participated and were asked to share previous three years’ basic data to be evaluated across different parameters. Based on the results, the management decides on the continuation of the course.

This year a total of 21 institutes were shortlisted for face to face interaction basis placements, internships, corporate connect, quality of faculty, course curriculum, research, innovations, corporate training and credentials of Board of Directors. Out of the institutes shortlisted, NDIM was awarded in the management category. This institute has registered its name in the books of award winners for the second consecutive year under the management category.

NDIM College Scholarship 2O23

NDIM Delhi offers scholarships to deserving candidates on a need and merit basis. To be eligible for the scholarships provided by the institute, students need to submit their names to the concerned departments under three categories namely, academic excellence, extra-curricular excellence and merit-based. NDIM also provides scholarships in the form of book bank, remedial classes, extra lecture and cash to needy students who are unable to meet expenses of their education. Some of the scholarships offered by the institute are given below:

  • Post Matric Scholarship (SC)
  • Post Matric Scholarship for Minorities
  • Sugan Devi Maheshwari Memorial Scholarship
  • Sh, B.C. Maheshwari Memorial Scholarship
  • Post Matric Scholarship (OBC)
  • BPCL Scholarship Scheme for Higher Studies
  • Scholarship schemes for EWS
  • IOCT Sports Scholarship 2019-2020
  • Mahindra All India Talent Scholarship (MAITS)

NDIM College Admission 2O23

NDIM admission 2021 is now closed. NDIM PGDM admission is based on candidate’s performance in CAT/ MAT/ XAT/ CMAT/ ATMA/ GMAT entrance exams, followed by a Group Discussion & Personal Interview (GD & PI). NDIM courses along with their eligibility criteria and accepted entrance exams are given below:

CoursesEligibility CriteriaSelection Criteria
PGDMBachelor’s degree with minimum 50% aggregateCAT/MAT/XAT/GMAT/CMAT/ATMA + GD, PI
PGDM IEVBachelor’s degree with minimum 50% aggregatePI

New Delhi Institute of Management (NDIM) has been declared as the First and only ‘Mentor Institute’ in India in the Management category by the All India Council for Technical Education (AICTE) and the Confederation of Indian Industry (CII). NDIM Delhi has also been declared ‘Best Industry-Linked B-School of India’, by the AICTE, Ministry of HRD (Government of India) and the CII. NDIM is a unit of “Society for Employment and Career Counselling” and is an integral part of this non-profit and charitable education society registered in 1992.

NDIM College Highlights 2O22

ParticularStatics
Year of establishment1992
CampusDelhi
AccreditationASIC, UK
NBA
ApprovalAICTE
Ranking 2020-2021Ranked 1st for best industry-linked Institute for management by AICTE-CII

-Ranked between 51-75 band for top management Institutes by NIRF in 2018
MoUsGovernment of Manipur: Department of Health & FW

– Life Holdings Co. Ltd, Japan
Faculty count70+
Number of courses offered5 courses across 1 stream
Placements 2020-2021Highest 16.1LPA
Average 8LPA
Official websitewww.ndmidelhi.org

NDIM College Ranking 2021-2O22

Over the years NDIM has been ranked by several organisations under various categories. Some of them are tabulated below:

Ranking OrganisationCategoryRanking & Year
NIRFManagement Institute2020-2021
51-75
Business StandardMBA School2020-2021
25
Business StandardBest Industry Interface2020-2021
11
Business StandardGovernance2020-2021
9

NDIM Courses Offered 2O23

NDIM Delhi offers a two-year full-time PGDM course in nine specialisations. It also offers PGDM in Innovation, Entrepreneurship and Venture Development (PGDM IEV) which is equivalent to MBA. All the courses offered by NDIM are approved by the AICTE and accredited by the ASIC, UK. Under this PGDM course, students at NDIM have the unique advantage of graduating with a dual specialisation, which multiplies the career opportunities for students, manifold. NDIM courses along with their specialisations and fees are given below:

Courses OfferedSpecialisationTotal Fee
PGDMFinance, Marketing, HR Management, Digital Marketing + 5 specialisations9,70,000 Rs
PGDM IEVInnovation, Entrepreneurship and Venture Development9,70,000 Rs

NDIM College Admission 2O23

NDIM admission 2021 is now closed. NDIM PGDM admission is based on candidate’s performance in CAT/ MAT/ XAT/ CMAT/ ATMA/ GMAT entrance exams, followed by a Group Discussion & Personal Interview (GD & PI). NDIM courses along with their eligibility criteria and accepted entrance exams are given below:

CoursesEligibility CriteriaSelection Criteria
PGDMBachelor’s degree with minimum 50% aggregateCAT/MAT/XAT/GMAT/CMAT/ATMA + GD, PI
PGDM IEVBachelor’s degree with minimum 50% aggregatePI

NDIM College Cut Off 2021-2022

Section2021 Cut Off2020 Cut Off
VRC40%40%
DILR40%40%
QA40%40%
TOTAL60%60%

Frequently Asked Question

1. Is NDIM good college?

Ans. NDIM is a college in Delhi NCR providing good placements and internships. Placements: 100% placements are provided by the college. The summer internship is mandatory for the students.

2. Is NDIM under IPU?

Ans. Established in 1992, the New Delhi Institute of Management is popularly known as NDIM, Delhi. It is an A+ B-school affiliated to the Guru Gobind Singh Indraprastha University

3. Is NDIM Delhi good for MBA?

Ans. New Delhi Institute of Management – NDIM New Delhi:-
Institute Highlights. New Delhi Institute of Management is a well known MBA College in Delhi NCR offering PGDM, PGDM-Marketing and PGDM-Finance Programs.New Delhi Institute of ManagementPGDM Placements is good with many companies recruiting from campus.

4. Is NDIM good for PGDM?

Ans. MBA Equivalent PGDM: NDIM New Delhi PGDM Programme is approved by the AICTE and is declared MBA equivalent, both by the Association of Indian Universities and the AICTE. NDIM is ranked among top 100 B-schools in India by GoI, MHRD NIRF Ranking 2020. It is Accredited by the National Board of Accreditation since 2004.

5. Is BBA available in NDIM?

Ans. It is open to students from all three streams i.e., Science, Arts and Commerce. The BBA course offers knowledge and training in management and leadership skills to prepare them for managerial roles and entrepreneurship. There are about 4900 BBA colleges in India.

6. Which is better BBA OR BCOM?

BBA is a commerce degree while BSc(CS) is a technical degree. The job opportunities are good for both. while what BSC includes depends on the branch you choose in BSC. Whichever you choose, give your best and the prospects will become much higher.

7. Whch is better BBA or BSC?

Ans. BBA is a commerce degree while BSc(CS) is a technical degree. The job opportunities are good for both. while what BSC includes depends on the branch you choose in BSC. Whichever you choose, give your best and the prospects will become much higher.

8. Is NDIM AICTE Approved?

Ans. Established in 1992, NDIM offers AICTE-approved 2-year full-time PGDM. The PGDM at NDIM has been approved by the AICTE since 1996, declared equivalent to MBA by the AICTE in 2008, and is internationally accredited by ASIC, The UK with Premier College Status.

9. What is the full form of AICTE?

Ans. The All India Council for Technical Education (AICTE) was set up in November 1945 as a national-level Apex Advisory Body to conduct a survey on the facilities available for technical education and to promote development in the country in a coordinated and integrated manner.

10. Can I get direct admission in NDIM?

Ans. Candidates can apply online/offline with the required details. Shortlisted candidates will be called for the personal interview based on marks obtained in graduation and entrance exams. Admission will be done on the basis of academic credentials, entrance exam and also performance in personal interview.

11. How is NDIM College for MBA?

Ans. New Delhi Institute of Management famously known as NDIM is ranked among the top B-schools of North India and thus I chose it for my PGDM. NDIM was ranked 76 by NIRF for MBA in 2020 rankings. It is approved by AICTE and has the affiliation of GGSIPU, New Delhi

12. WHY do you want to join NDIM?

Ans. You need to perform well in the GD/PI process and NDIM is definitely a good option for you management studies. you will get lots of opportunities here like lots of clubs are there you can be part of them according to your choice,industrial visits are there,live projects etc.

13. IS NDIM Delhi good for BBA?

Ans. Remarks : For admission, I have given the IPU CET exam in which I scored around 53%. You can easily apply from the GGSIPU official website for the exam. After the exam result was declared and I got the opportunity to go to many colleges but I opted for LLDIMS due to Its impression/review for the BBA course was very good.

14. Is PGDM better than MBA?

Ans. An MBA course develops theoretical concepts and focuses on developing the technical knowledge of a student. The PGDM course focuses on preparing the students for practical situations. MBA is a more affordable program. PGDM programmes cost can vary between 5 and 20 lakhs.

15.Is PGDM easy?

Ans. You learn to multitask, which is not easy for all. Even people at higher positions might not have this ability because they have not been trained for this. A professional degree allows you to explore more in your area of specialization and gives you the courage to face all challenges that will come your way

16. IS PG and MBA the same?

Ans. Now, what is the difference between MBA and PGDM, or is there any difference at all? Yes, of course, both are postgraduate level management courses. PGDM stands for Post Graduate Diploma in Management; whereas MBA is Masters in Business Administration. Both the courses have different specialisations.

17. Is NDIM is Private or government?

Ans. The New Delhi Institute of Management (NDIM) is a state not-for-profit business school in Tughlakabad, New Delhi. Established in 1992, NDIM offers AICTE-approved 2-year full-time PGDM.

18. Is BBA available in NDIM?

Ans. It is open to students from all three streams i.e., Science, Arts and Commerce. The BBA course offers knowledge and training in management and leadership skills to prepare them for managerial roles and entrepreneurship. There are about 4900 BBA colleges in India

19. DO I need maths for BBA?

Ans. One can do BBA without Mathematics. It is not necessary to have maths in class 12 in order to pursue BBA in India. Also, maths isn’t compulsory in your class 11 and 12 to pursue MBA in future. MBA Admissions are based on the score you get in CAT ( Common Aptitude Test)

20. Which is better BBA OR BCOM?

Ans. At the graduate level, B.Com offers better job opportunities as compared to BBA. After completion of BCom, students can enter into different streams like banking, civil services, MBA, law, M.Com, economics etc. In terms of providing job opportunities and career options available, BCom has more scope than BBA.

21. Why B.COM is not good?

Ans. Today, in the competitive job market scenario, merely having a graduate degree like B Com is not enough to land you in a good position. Students need to have a proper knowledge and additional competencies rather than just a B.Com degree to face the strong competition in life.

NDIM College Reviews 2020-2022

New Delhi Institute of Management (NDIM) has been declared as the First and only ‘Mentor Institute’ in India in the Management category by the All India Council for Technical Education (AICTE) and the Confederation of Indian Industry (CII). NDIM Delhi has also been declared ‘Best Industry-Linked B-School of India’, by the AICTE, Ministry of HRD (Government of India) and the CII. NDIM is a unit of “Society for Employment and Career Counselling” and is an integral part of this non-profit and charitable education society registered in 1992.

Conclusion

NDIM College News 2O23-25

NDIM: Winner of AICTE-CII survey 2018

New Delhi Institute of Management (NDIM) has been named as the winner of the AICTE-CII Survey 2018. The Survey is conducted every year and is mandatory for all AICTE-approved institutes to be a part of it. In 2018, over 9,576 institutes participated and were asked to share previous three years’ basic data to be evaluated across different parameters. Based on the results, the management decides on the continuation of the course.

This year a total of 21 institutes were shortlisted for face to face interaction basis placements, internships, corporate connect, quality of faculty, course curriculum, research, innovations, corporate training and credentials of Board of Directors. Out of the institutes shortlisted, NDIM was awarded in the management category. This institute has registered its name in the books of award winners for the second consecutive year under the management category.


Enquiry Form

    Application For Admission 2023 Are Open On Discounts With Formfees Advantage

    Related Articles

    Related Videos

    NDIM Delhi: News & Events
    NDIM Delhi: News & Events