MBA Colleges in Indore with low Fees

There are some MBA colleges in Indore that charge lower fees on average than many other top MBA colleges in India.
MBA Colleges in Indore with low Fees

There are some MBA colleges in Indore that charge lower fees on average than many other top MBA colleges in India. Here is the list of MBA Colleges in Indore with low Fees which is given below

College/ University NameAverage Annual Fees
Vindhya Institute of Management & Research, IndoreINR 37,000
Prestige Institute of Management and Research – [PIMR], IndoreINR 1,19,500
Lakshmi Narain College of Technology & Science – [LNCTS], IndoreINR 35,000
Prestige Institute of Engineering Management and Research – [PIEMR], IndoreINR 1,57,000
Vindhya Institute of Technology & Science – [VITS], IndoreINR 37,000
Lakshmi Narain College of Technology & Science – [LNCTS], IndoreINR 37,000
Swastika Institute Of Higher Education and Technology – [SIHET], IndoreINR 35,400
Dr. B. R. Ambedkar University of Social Sciences, IndoreINR 30,590
Patel Group of Institution – [PGOI], IndoreINR 35,000
Sushila Devi Bansal College, IndoreINR 30,000

Table of Contents

MBA College in Indore with low fees

People Also Ask

Q1. What are the certificate courses offered at PIMR Indore?

Ans. Certificate courses offered at PIMR Indore are:

  • US-Certifed Management Accountant
  • Certificate Program in Sales and Marketing Communication
  • Certificate Program in Social Intelligence
  • Certificate Program in Personal Branding
  • Certificate Program in Computerized Financial Accounting
  • Certificate Program in Web-Enabled Business Applications
  • Certificate Program in Website Design And Development
  • Certificate Program in Equity and Derivative Research
  • Certified Data Scientist Program in Business Analytics
  • Certificate Program in Digital Portfolio and Personal Branding
  • Certificate Program in Advanced Excel for Business
  • Certificate Program in Capital Market Professionals
  • Certificate Program in French Language

Q2. Does PIMR provide internships to its students?

Ans. Yes. PIMR provides internships to its students. The students of the law department got trained under some of the eminent advocate firms. Some of the highlights for the same are as follows:

Advocate FirmNumber of Students Selected
My Lawman10
Gilke Law Associates6
Legit Eye Law4
ITEE Cyber Welfare12
Kith and Kin Attorneys2
ADV Sidhant Chaudhary Calcutta6
ADV Hemanth Bhardwaj Karantka10

Q3. Are there any scholarships for students at PIMR Indore?

Ans. The Prestige Institute of Management & Research in Indore provides scholarships to students based on merits obtained 12th standard. As a reward, the college waives off the tuition fee of the selected students. The institute extends its own grant- The Chhavi Jain Merit Cum Means Scholarship for students by the Prestige Education Society.MBA Colleges in Indore with Fee Structure

Q4. Who are the top recruiters of the Prestige Institute of Management & Research Indore?

Ans. Top recruiters of the college are from sectors FMCG, BFSI, Telecom & Media, Retail & IT, Shipping & Logistics, Pharma & Others. Names of companies are:

  • FMCG: HDFC Bank, Standard Chartered, Nestle, Parle Agro, P & G, ITC, Luminous.
  • BFSI: Federal Bank, Oriental Bank of Commerce, ICICI Bank.
  • Telecom & Media: Bhaskar Group, Idea, Airtel, Vodafone, 94.3 My Fm, Reliance Communications.
  • Retail & IT: Snapdeal, Reliance, Amazon, Shopper’s stop, the loot, Woodland.
  • Shipping & Logistics: Eicher, FedEx, TNT, mgh.
  • Pharma & Others: AIS, Byju’s, Cipla, Ranbaxy, Lupin.

Q5. What are some of the certificate courses offered by Prestige Institute of Management and Research?

Ans. Some of the certificate courses offered by PIMR Indore are Certificate Program in Sales and Marketing Communication, Certificate Program in Social Intelligence, Certificate Program in Personal Branding, Certificate Program in Website Design And Development, etc.


Q6. Does Prestige Institute of Management and Research provide any kind of internship to its students?

Ans. Yes. The college offers various types of internships to its students. Some of the highlights are: My Lawman Firm selected 10 students for internship Gilke Law Associates selected 6 students for internship Legit Eye Law selected 4 students for internship.

Q7. Does PIMR Indore offer any kind of scholarship to its students?

Ans. Yes. Prestige Institute of Management and Research (PIMR) Indore offers scholarships to students based on the marks obtained by candidates in 12th class. The college has the authority to waive off the tuition fee for selected candidates

Q8. Which colleges offer pay after placement schemes?

Ans Only SAGE University with the Sunstone Edge offers a pay after placement fee payment option in Indore. Along with this, it also offers a money-back guarantee fee payment plan for those comfortable paying the complete fee upfront.

Q9. What is the scope of an MBA?

Ans One can directly enter the business world after an MBA or can pursue a postgraduate degree. Like other fields, one needs to choose a focus area and go deeper into developing a knowledge base in that niche.

Q10. What is the lowest average MBA fee of the colleges in Indore?

Ans. An MBA from a top institute can cost you anywhere between 10-20 Lacs, keeping in mind other expenses. However, the colleges listed above are B schools in Indore offering students pocket-friendly fee payment options. The one that stands out is the pay-after placement model and money-back guarantee model that comes with the Sunstone Edge at SAGE University, Indore.

Q11. What other colleges have the Sunstone Edge?

Ans Apart from SAGE University Indore, – JECRC Jaipur, GD Goenka Gurugram, RBU Mohali, RR Institution Bengaluru, PISM Bengaluru, IBMR Bengaluru, IBMR Hubli, ADTU Guwahati, NSU Jamshedpur, CIEM Kolkata, AIM Pune, NIU Greater Noida and NIET Greater Noida have the benefit of the Sunstone Edge.

Q12. Is the Indore School of Social Work good for UG courses?

Ans. The Institute is one of the best ones which offers high-quality education as well as provides good placement opportunities to students in order to reach the heights of success. Many of them have placed in top companies with good salary packages.

Q13. What are the career prospects after completing a Master of Social Work from Indore School of Social Work?

Ans. Candidates pursuing this course can gain conceptual clarity, analysis, and critical thinking to do fieldwork, and also attain self-awareness, and research skills to contribute meaningfully in various organizations and aspects of society. They can be hired as Social workers, Public Welfare Managers, Consultants, Project Coordinator, Professor, Program Coordinator, Training Coordinator, etc. in various sectors such as Government Dept., NGOs, Global Counseling Centres, Health Industry, Human Rights Agencies, etc.

Q14. What are the hours of operation of Indore School of Social Work?

Ans. The hours of operation of the Institute is from 9.30 AM – 5.00 PM from Monday to Saturday and remains off on Sundays. So, the candidate can contact the Institute on these days and within the opening hours.

Q16. How is the placement of the Indore School of Social Work?

Ans. Indore School of Social Work offers fulfilling career opportunities to the candidates. The candidates have been placed in diverse fields like industry, civil society, NGOs and Government Departments across the country. Top recruiters like Force Motors, Mahindra Two Wheelers, Tata International, Vardhman Yarns, Bridgestone, Ritspin, Chaitanya Institute for Mental Health, Pune; NIMHANS Bengaluru, CHL Hospital, Indore; Aga Khan Foundation, World Vision, Samarthan, NTPC, ICDS, Basix, Women and Child Development had selected students and offered handsome packages to the candidates.

Q17. How can I enquire about the admissions for different courses at Sushila Devi Bansal College?

Ans. For admissions in B.Tech or M.Tech, you can reach the college at 9669661133, 9669662244. For admissions in MBA, you can contact 7898963610, 9926091339. You can also fill up the admission inquiry form available on the website and you will be contacted by the administration.

Q18. Is the placement rate decent at Sushila Devi Bansal College?

Ans. Yes, the placement rate is decent. For the current session, i.e., the batch of 2020, the placement has gone up to an estimate of 392. Some of the top recruiters are TCS, Wipro, Cognizant, Zensar, Infosys, BYJU’s, HCl, IBM.

Q19. Are the students at Sushila Devi Bansal College introduced to extracurricular activities?

Ans. The management arranges for different activities and programs like CSR (Contribution to society), Farewell Programs, Health and Fitness Programs, and Orientation Programs. The college has also witnessed the conduction of programs like the Robotic Competition where students actively participate.

Q20. Does Sushila Devi Bansal College provide transportation?

Ans. Yes, the college provides an intercity bus facility to the students.

Q21. How can I enquire further about the Placement details at the Sushila Devi Bansal College?

Ans. You can reach the Dean Placement at kittur@sdbc.ac.in or +91 9977742436. You can also contact the TPO at tpo1@sdbc.ac.in or +91 9301292238.

Related Articles

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Get More Details

Apply For Top University/College &

Get Upto 80% off on the Application Form

Form Fees
Logo