DYPUSM Admission 2022: Application Process, Eligibility, Dates
https://formfees.com/article/dypusm-admission-2022-application-process-eligibility-dates
Skip to main content
Home  »  NewsDY Patil Pune: Admission, Courses, Fees,PlacementsLatest NewsMumbai   »   DYPUSM Admission 2022: Application Process, Eligibility, Dates

DYPUSM Admission 2022: Application Process, Eligibility, Dates

Admission to the BBA and MBA programs at DYPUSM Mumbai is based on a valid score in the university-conducted DYPCET exam.

 Saurav Anand 08/03/2022
DYPUSM Admission 2022 Application Process, Eligibility, Dates
DYPUSM Admission 2022 Admission to the BBA and MBA programs at DYPUSM Mumbai is based on a valid score in the university-conducted DYPCET exam. The selection process considers each candidate’s educational achievement/performance, DYPCET results, group discussion and personal interview, work experience, and extracurricular activities (sports, cultural, etc.). Below are the selection criteria and other details regarding both courses: DY Patil Online MBA Fees 2022-23DY Patil Pune BBA Fees & Courses UG Programme CourseFee (in Rs lakh)Selection CriteriaBBA3.6DYPCET score + GD & PIPG ProgrammeMBA8.4DYPCET score + GD & PI + Work experience & Extracurricular activities Apply Now And Get Upto 80 Percent Off DYPUSM Application Process 2022 DY Patil University School of Management Application Process is online. The application fee (Non-refundable) for the UG program is Rs 500 and PG program is Rs 2,000. The step-wise process is represented below: Step 1: Visit the Official Website of DYPUSM and register onlineStep 2: Verify the credentials…

DYPUSM Admission 2022

Admission to the BBA and MBA programs at DYPUSM Mumbai is based on a valid score in the university-conducted DYPCET exam. The selection process considers each candidate’s educational achievement/performance, DYPCET results, group discussion and personal interview, work experience, and extracurricular activities (sports, cultural, etc.). Below are the selection criteria and other details regarding both courses:


DY Patil Online MBA Fees 2022-23


DY Patil Pune BBA Fees & Courses

UG Programme

CourseFee (in Rs lakh)Selection Criteria
BBA3.6DYPCET score + GD & PI
PG Programme
MBA8.4DYPCET score + GD & PI + Work experience & Extracurricular activities


Apply Now And Get Upto 80 Percent Off

DYPUSM Application Process 2022

DY Patil University School of Management Application Process is online. The application fee (Non-refundable) for the UG program is Rs 500 and PG program is Rs 2,000. The step-wise process is represented below:

  • Step 1: Visit the Official Website of DYPUSM and register online
  • Step 2: Verify the credentials and Phone Numbers
  • Step 3: Fill the Application form
  • Step 4: Confirm the application and go through the payment gateway
  • Step 5: Upload the Documents and verify your identity
  • Step 6: Take a printout of the application form for future use


DY Patil Pune: Admission, Courses, Eligibility Criteria 2022


DY Patil Online MBA Fees, Admission, Placement

List of Documents Required During Admission

  • Class 10th mark sheet & passing certificate (original)
  • Class 12th mark sheet & passing certificate (original)
  • Final Year mark sheet (original) for MBA admission
  • Second Year mark sheet (original) for MBA admission
  • UG / PG mark sheet & passing certificate (original)
  • Address Proof – Aadhar card/ Passport (Attested Photocopy)
  • School Leaving Certificate / Birth Certificate (Attested Photocopy)
https://www.youtube.com/embed/Og-idub6wxQ
https://www.youtube.com/embed/-fyqkJrCFAk

DYPUSM Admission Dates 2022

Below is a list of DYPUSM 2022 admissions dates:

EventDate
Registration startsOpen
Last date to submit the application formTo be announced
DYPCETTo be announced

Official Website  DYPUSM Admission 2022

Contacts: For Admission related queries 

Dr. Mangesh Jadhav – 09594713098

Mr. Atit Deolekar – 07977175001

Dr. Ashish Chavan – 09029787917

Mr.Vishal Massey – 09594896709

Dr. Nitin Sippy – 09987090768

Dr. Sunil Surte – 09892777004

Fax no: +91-22-27575064(10 am to 6 pm)

For Placement related queries contact:

Dr. Kiran Khairnar

Placement Head

Mob: 9225112057

Email id: kiran.khairnar@dypatil.edu

Support Email: Email id: kiran.khairnar@dypatil.edu


Apply Now And Get Upto 80 Percent Off

People Also Ask –

1. Is DYPUSM a private institute?

Answer. Yes, it is a private institute located in Navi Mumbai, Maharashtra.

2. Who all should apply for MBA at DYPUSM?

Answer. The MBA offered by this institute is aimed at recent graduates who have some postgraduate corporate work experience along with motivation and desire to build a strong foundation for a career in business.

3. In how many specializations is the MBA program offered here?

Answer. MBA offered here is available in thirteen different specializations, some of which include Marketing Management, Finance Management, Human Resources Management, Operations Management, and Systems Management, among others.

4. What is the basic eligibility required to get into DYPUSM for MBA?

Answer. Candidates must have a valid score in a national level entrance exam along with a bachelor’s degree with a minimum of 50% aggregate.

5. What is the selection procedure for BBA at DYPUSM?

Answer. BBA selection criteria at DYPUSM take into account a student’s educational qualification, performance, and results of DYPCET along with Group Discussion & Personal Interview (GDPI), work experience & extra-curricular activities (sports, cultural).

6. What is the fee for MBA at DYPUSM?

Answer. The annual fee for the MBA program at DYPUSM is Rs 8.40 lakh.

7. What is the application fee for BBA and MBA programmes at DYPUSM?

Answer. The application fee (Non-refundable) for BBA is Rs 500 and for MBA it is Rs 2,000.

8. When was DYPUSM founded?

Answer. DYPUSM is a prestigious institute that was founded in 2002.

9. How can I reach DYPUSM?

Answer. The institution is close to CBD Belapur Railway Station and CBD Belapur Bus Depot. Address of the institute is Vasantdada Patil Marg, Sector 4, CBD Belapur, Navi Mumbai, Maharashtra- 400614.

10. Is DY Patil Mumbai Good for MBA?

Answer. Infrastructure: College is not so huge but still it is good all the facilities are… It is the best MBA college in Navi Mumbai. Placements: D Y Patil University School of Management provides excellent placement opportunities to students by conducting placement drives in top companies and MNCs.


Apply Now And Get Upto 80 Percent Off

Related Videos

https://www.youtube.com/embed/3bhMuvbUxrs
https://www.youtube.com/embed/mtNlzhr4ScI
https://www.youtube.com/embed/wwYQkOvbZoc
https://www.youtube.com/embed/f0_vQ8w9Qqs

People also view:


DYPUSM Admission 2022: Application Process, Eligibility, Dates
DYPUSM Admission 2022: Application Process, Eligibility, Dates